2016. május 7., szombat

Drónt szeretnék venni, de milyet?

Drón vagy drone bolt vásár
Egy elterjedt drón típus

Érdemes-e Ukrajnában venni drone-t?

Szeretnék venni egy Drónt, amivel jó kis Youtube-ra való videót tudnék készíteni. A következő hetekben, hónapokban megismerkedek a drone-ok fajtáival, áraival és használhatóságukkal. Ebben a Blogban arra keresem majd a választ, hogy milyen célra, milyen típusú távirányítós repülőgépet érdemes venni. Végignézem azt is, hogy hol mennyiért és milyen gépeket lehet vásárolni. Fontos kérdés az is, hogy van-e értelme Kínából rendelni, esetleg Ukrajnában vagy más országban utánanézni a repülő eszközöknek.
A drón szó hallatán a legtöbb emberben két kép jelenik meg. Az egyik az Irakban lelőtt amerikai pilóta nélküli harci repülő, a másik pedig a quadrocopternek is hívott mini helikopter. Szórakozásra és fényképezésre talán alkalmasabb a helikopter elvén működő, lebegni is képes helikopter, mint a merev-szárnyú távolról irányított repülők. A merev-szárnyú gépekkel nagyobb magasságokat lehet elérni, de alacsonyabb magasságban a nagyobb sebesség miatt a fényképek beállítása problémás.

Milyen kamerát, fényképezőgépet vegyek a drónra?

Ezt a kérést is igyekszem a következő hetekben körbejárni, hiszen nem mindegy, hogy milyen fajta kamerákat lehet használni. Alapvetően mindenki azt válaszolná erre a kérdésre, hogy GoPro kamerát kell venni, de én szeretném megvizsgálni, hogy van-e lehetőség és érdemes-e másfajta fényképezőgéppel és kamerával próbálkozni.

Alapvető kérdések a drónnal kapcsolatban:

  • Hány rotorral rendelkezzen?
  • Mekkora legyen, lehet a teherbírása?
  • Mennyi ideig tud a levegőben maradni?
  • Hogyan, mivel tudom irányítani?
  • Szükség van-e engedélyre a drón használatához?
Drón Ukrajna csempész Kárpátalja
Csempészek által használt drone Ukrajnában
Szeretnék majd egy posztot szentelni a világ legismertebb Drón-jainak is, például az MQ-1 Predator-nak, mely az amerikai hadsereg legismertebb pilóta nélküli repülőgépe. Szeretnék majd írni arról is, milyen drone-okat használnak Kínában, Oroszországban, esetleg Észak-Koreában és természetesen az ukrán háborúban használt repülőkről is szó lesz aktualitásuk okán.
Drón ukrajnából vásárol vesz
Ukrajnában gyártott harci Drón
Ukrajna a drónokkal összefüggésben több szempontból is érdekes ország. Egyrészt nem teljesen legális az
ilyen eszközök használata, de nincs is egyértelműen tiltva, ugyanakkor rengetegen használják, például a határ menti megyékben csempészetre is gyakran bevetnek ilyen apró koptereket. Írok majd arról is, hogy érdemes-e Ukrajnában pilóta nélküli repülőket vásárolni, hiszen az állami Ukroboronprom is gyárt ilyen eszközöket. Több Drón bolt található Lembergben, Kijevben, Ungváron és Ukrajnában.
Drónt szeretnék venni, de milyet és mikor, hányat is szeretnék? Tanácsok drón, távolról irányítható repülő eszköz vásárlására, ha olcsón akarsz profi drone-t venni, és nem akarsz ráfizetni. Fontos kulcsszavak: drón, drone, quadrocopter, vásárlás, bolt, Ukrajna, GoPro.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése